Maandag 28/8/2023 - TRADITIONELE KERMIS

Locatie van alle activiteiten

feesttent op het dorp
(tenzij anders vermeld)

09u30

Mis Sint-Martinus-Kerk 

Dorp Latem
 

10u00 - 11u00

Traditionele geitenkeuring

Tradities moet je eren en Latem kermis is geen Latem Kermis zonder de jaarlijkse Geitenkeuring. het is de ideale start van ons maandagprogramma op 29/8. Na het ambiancefeest op zondagavond op dezelfde locatie. De rust in de bocht van de Leie op een maandagochtend...We kijken er nu al naar uit !

Iedereen welkom!

Toegang gratis.
Ondersteund door onze trouwe sponsor Versele-Laga.

 

11u00

Margriet Hermans

Maandagen op Latem kermis? Die zijn er om met een frisse kop aan de langste dag te beginnen en tradities hoog te houden ! Laura Lynn, Gary Hagger en dit jaar Margriet Hermans. "Ge kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen" zei mijn moeder zaliger altijd, al is het niet duidelijk wat ze daarmee bedoelde - "kermissen organiseren" waarschijnlijk...! Welja, de spanning werd te groot, en dus beginnen we met de aankondigingen van ons programma van Latem kermis 2023 - op t gemak weetwel, zo nu en dan een ballonnetje, gelijk de groten quoi .... Welkom op het optreden van de Grande Dame van het Vlaamse lied en dat op maandag 28/8/2023 om 11u op het Groot Podium van de site Tempelhof Nu al een zomerhit op ons podium, dat kan niet meer mislopen

Geboren in Turnhout op 17 maart 1954 en studeert in 1976 af als regentes Frans, geschiedenis en Engels. Dankzij Marc Dex en haar deelname aan Eurosong 1987 met “In slow motion” begon ze aan een succesvolle zangcarrière. Met haar eigen XL-band verovert ze heel Vlaanderen. Niet alleen als zangeres maar ook snel als TV-figuur oogst Margriet veel bijval. Haar opmerkelijke deelname als panellid aan de Drie Wijzen was voor producer Bart De Pré de aanzet om haar met een eigen talkshow “Margriet” te lanceren. Het werd een waar kijkcijferkanon. Middelkerke werd jarenlang een zomerse trekpleister. Ook Nederland blijft niet ongeroerd. TV en zangcarrière krijgen ook daar een heuse voet aan de grond. Margriet is één van die enkele bekende Vlamingen in Nederland. In 1997 voelt Margriet dat het tijd is voor andere uitdagingen. Haar sociaal-maatschappelijk engagement drijft haar in de politiek. Absoluut geen zekerheid naar de toekomst toe maar het nieuwe politieke landschap daagt haar uit. De VRT en nieuwe commerciële zenders keren de Vlaamse zangers de rug toe. Vandaar haar initiatief om met enkele bekende artiesten Vlapo op te richten, die vechten om nieuwe Vlaamse producties, in al zijn genres, een eerlijke kans te geven. Na tien jaren van politiek komt er met de verkiezingen van 2009 een bruusk einde aan deze uitdaging. Margriet blijft ondanks alles een professionele entertainer en songwriter en dit heeft ze afgelopen jaar bewezen met haar deelname aan het VTM-programmat ‘Liefde Voor Muziek’ en haar winst tijdens Zomerhit. Met nieuwe muziek staat Margriet klaar om in 2023 ieder podium om te dopen tot een heus meezingfeest zodat iedereen lekker blijft hangen.

12u-15u

Lunch op dorp met optreden van Gino Dee

Een maandag op Latem kermis is niet goed zonder de aanwezigheid van vaste waarde Gino Dee. In 2023 de ideale rode loper als brug tussen Margriet Hermans en het namiddagprogramma en de Vlaamse Schlagers De man uit onze sympathiek buurgemeente De Pinte slaagt er telkens weer in om er de vlam in te krijgen met zijn aanstekelijke vertolkingen van klassiekers.

Meezingen mag!

Allen welkom!

Gino Dee Latem Kermis 2020

17u - 01u30

Vlaamse hits en schlagers

met DJ Pieter

 

20u - 1u30

Doorlopend DJ’s Les Mecs Eclectics en DJ David Latour of surprise acts – DJ afsluiters

De place-to-be op deze "Latemse Feesten", op maandagavond met de klassiekers van begin tot einde. 

Einde voorzien rond 1u30
Kassa dicht om 00u
Bar gesloten om 0u30

Gino Dee Latem Kermis 2020