Zondag 27/8/2023 - VOOR GROOT EN KLEIN

Locatie van alle activiteiten

feesttent op het dorp
(tenzij anders vermeld)

10u30

CULTUURCAFE - Hoe rock ’n roll is Gust De Coster? 

Op zondag 27/8 om 10u30 is Gust de centrale gast in ons Cultuurcafé (Raadzaal Gemeentehuis). Hij zit nog lang niet stil en gidst ons op één uur tijd door zijn rijkgevulde carrière: één uur lang anekdotes, rode draden, verhalen uit zijn radio 2, Nostalgie en Radio Donna periode. Gust De Coster is bekend van het bekende Radio 2 programma “Vrijaf” en opvolger “Villa Musica”, dat hij samen met Sabine De Vos presenteerde. Het waren logische stappen na de alternatieve periode in de jaren ’70 met de stichting van de alternatieve vrije zender FM Bruxel en de presentaties onder de naam Gus Tafari. Hij werkte toen samen met o.a. Marcel Vanthilt en lanceerde begin van de jaren ’80 de legendarische verzamelnaam “Belpop”, waarmee hij zich ontpopte als dè promotor van de Belgische popmuziek en tot vandaag de term die onze crème aan Belgische popartiesten omschrijft. En wie kent de populaire radioreeks “Wit-lof from Belgium” (tevens een boek en 4 Cd’s met Belpop ’60, ’70, ‘80) nog? We hebben het samen over zijn eerste 40 wilde jaren en de kalmere periode nadien. Hij brengt ook twee gasten mee die een grote impact hebben gehad op leven en werk. Zijn eerste gaste is Fabienne Schepens, de sterke vrouw met wie hij lief en leed deelt sinds zijn scheiding van Rani De Coninck, en die straf werk levert in de zorgsector. Samen geven ze een inkijk in hun leven en werk. Zijn zoon Beau scoort de goals bij FC Latem (3de provinciale team). Zijn dochter Dora verzorgt PR & Partnerships bij Studio Brussel. De tweede gast is Marc Van Poucke, gewezen Vlaams radio- en televisiepresentator. Wie kent “Kramiek” nog, het radioprogramma dat gezelligheid centraal stelde op zondagochtend? Of “Spel zonder grenzen”, en een ander programma uit ons collectief BRT-geheugen nl. “Micro macro”. Sommigen kennen hem ook nog als panellid van “De taalstrijd”.

Genoeg stof dus om een uur mee te vullen op 23/4/2023.

Praktisch
Gasten: Gust De Coster, Fabienne Schepens, Marc Van Poucke
Moderator: Bart Vandesompele (Cultuurraad en Latem kermis)

Inschrijven
Binnenkort mogelijk

11u45 - 13u00

Aperitief zonder grenzen Optreden van de groep Urga

Organisatie 11.11.11

URGA zorgt al 22 jaar voor de warme sfeer van een echt Slavisch feest. De aanstekelijke gezelligheid eigen aan de Oost-Europese cultuur brengen we uiteraard mee.
Met zang en klanken van virtuoze viool en accordeon laten wij de meest aanstekelijke muziek  uit de Balkan, Hongarije, Roemenië en vooral Oekraïne horen.

14u00

Doorlopend demonstraties sportclubs uit Sint-Martens-Latem (omgeving Groot Podium)

 

16u00

Ballonnenplooier

Met een pomp en wat ballonnen tovert onze ballonnenplooier zwaarden, hoeden, bloemen en nog veel meer. Op deze manier heeft ieder kindje meteen ook een leuk souvenir van uw activiteit.

Locatie Raadzaal

Organisatie Gezinsbond

18u00

FUNKY ‘D’

Zeg niet zomaar “coverband” tegen Funky ‘D’
Dat zou ze vreselijk oneer aan doen. De hele zomer lang doorkruisen ze Vlaanderen aan een hoog tempo om overal ambiance te brengen. Wie zijn ze dan wel? Een dynamisch team dat bestaat uit een zangeres, zanger, trompettist, saxofonist en DJ. En stuk voor stuk professioneel opgeleide nationale en internationale beroepsmuzikanten die u met veel plezier een onvergetelijke, sfeervolle en toffe avond willen bezorgen. Geen enkele muziekstijl is vreemd voor ons van Tina Turner tot Tomorrowland en van Andre Hazes tot Metallica....

Met zo’n reputatie moet je gewoon de aftrap komen geven op zondag 27/8 op Groot podium Latem Kermis.

Net voor onze hoofdact (en die houden we nog even geheim 😊)
11 jaar en een paar dagen bouwen aan een reputatie? Dat kan niet misgaan. Volle zon, ondergaande zon, aan de boorden van de Leie.
Sfeer, ambiance en top entertainment die u goesting gaan doen krijgen om op maandag nog eens terug te keren. Spektakel op topniveau!

20u00

Olivier Laurent

Ooit begonnen als stemmenimitator Olivier Laurent, Latemnaar “pour toujours” (hier naar school geweest) ook wel eens ‘de man van 150 stemmen’ genoemd, brengt een energieke, explosieve cocktail van humor en tederheid. In 2003 bracht hij met ‘Ces Gens-Là’ een ode aan Jacques Brel. De geboren komiek schitterde in deze intieme show, met subtiele humor en ontroerende Brel-songs. Zijn bijzondere benadering van het Brel-repertoire zorgde voor een unieke sfeer. Hij zong bekende nummers met de stem van andere beroemdheden zoals Patrick Bruel, Johnny Hallyday en Yves Montand en liet zich daarvoor enkel begeleiden op piano. Na Frankrijk en Wallonië, kan nu dus ook Vlaanderen verder kennismaken met deze jongeman die barst van het talent. Andere figuren die niet aan de imitatiedrang van Olivier Laurent ontsnappen zijn o.a. Frank Sinatra, Louis Armstrong, Johan Museeuw, Eros Rammazotti, Johan Verminnen, Arno, Belmondo, Khaled, Andrea Bocelli, Mick Jagger en Joe Cocker. Daarnaast creëerde hij ook een aantal eigen typetjes.

22u

DJ Dirk Stoops

Blonde Gentenaar pure sang! Heeft al vroeg door dat de chemielessen op het St.-Lievenscollege meer muzikale dan wetenschappelijke chromosomen aanmaken. Pas 16 en dan al de favoriete school-dj op alle Gentse t.d.'s en parochiezaal feestjes.

Zijn eerste radiostappen zet hij jaren later bij o.m. Radio Tequila en Radio Go. Sinds 1991 aan de slag als muzieksamensteller bij Studio Brussel. Als producer van het immens populaire "Hallo Hautekiet" kaapt hij er de Radio Persprijs weg.

Als DJ start hij met succes "De Afrekening" en later de "Was het nu 70,80 of 90"-fuiven op, inmiddels uitgegroeid tot onevenaarbare partyconcepten, waarvan de versie "80,90 of 2000" het logisch vervolg is.

Een vorm van erkenning en dat vinden ook vele organisatoren, want sinds jaren prijkt hij op de affiche van tal van grote zomerfestivals (Suikerrock, Marktrock Leuven, Lokerse Feesten, Festival Aan Zee, Masters@Rock, Genk On Stage, Marktrock Poperinge, Gladiolen ,Repmond Rock, Rock Zottegem, Boerenrock, Pukema Rock, Student Kick-Off, Zeverrock, Nachten van de Jukte, Wild In ’t Park, Hee Tervuren, Polé Polé,…).

Hij deelt er o.m. de mainstage met grote namen als Simple Minds, Alice Cooper, Grace Jones, Suzanne Vega, Deep Purple, Bob Geldof, Joe Cocker, Lauryn Hill, The Sisters of Mercy, Kaiser Chiefs, Sting en vele anderen.

Zijn jaarlijkse onevenaarbare party op het St Baafsplein tijdens de Gentse Feesten lokt steeds een waanzinnig dansende massa.

23u30-01u00

DJ Niels Colson

Fulltime vader van 2 zonen, gelinkt aan FC Latem en daarnaast nog fulltime ondernemer, én bekende DJ op grotere festivals onder een alter ego, bij ons op Latem kermis op zondagavond 28/8. Bezige bij dus en van vele markten thuis. Hoog tijd voor een podiumplaats bij ons in de line-up. Niels neemt die avond het stokje over van Dirk Stoops.

Ik doe een voorspelling, deze Niels C wordt dé ontdekking van deze editie Latem kermis - u komt toch ook?

Sam Gooris Latem

Einde voorzien rond 01u

Kassa dicht om 00u

Bar gesloten om 0u30