Zondag 22/8/2021 - VOOR GROOT EN KLEIN

Locatie van alle activiteiten

feesttent op het dorp
(tenzij anders vermeld)

14u00 - 18u00

Fototentoonstelling Door het oog van de lens

Organisatie Fotoclub Latem
Locatie Crypte Gemeentehuis

Fotograferen doe je met een “schaar”, een “raam” en een “gom”.

Met de “schaar” knipt de fotograaf een minuscuul stukje tijd uit het leven, bevroren voor eeuwig – of tot zolang de afdruk de tand des tijds overleeft.

Met het “raam” sluit hij alles wat erbuiten ligt uit de foto. Je kan niet weten wat er naast de foto gebeurt – en hier heeft de tand des tijds geen vat op.

Met de gom worden stukjes van het beeld onscherp, wazig of donker. Je kan het wel zien, maar je let er niet meer op.

Op die wijze ontstaat een aparte wereld, los van de werkelijkheid, ook al lijkt het er op het eerste gezicht echt. Deze aparte wereld is deze waarmee de fotograaf een sfeer, een gevoel, een suggestie, een verhaal of een associatie oproept. Deels is dit het werk van de fotograaf, maar deels dit van de kijker.

Genieten van een foto doet de kijker op zijn eigen wijze, door met zijn ervaring in dialoog te gaan met hetgeen de fotograaf voorlegt.

Het is een aangename verpozing tussen het rumoer van de Latem Kermis.

11u30 - 12u30

Cultuurcafé - Zo helpt poëzie

De Cultuurraad nodigt u uit voor het cultuurcafé 'Zo helpt poëzie'.

Poëzie biedt troost en mentale rust, het betekent iets. Voor de enen een engagement, voor de anderen een manier om iets onzegbaars te zeggen, in de liefde, in de passie. En dat kan op verschillende manieren. Het kan een warm bad zijn, of een frisse duik. Het is een “zoeken naar…en vaak ook een vinden, zeker in tijden waarin we noodgedwongen in onze eigen bubbel troost moesten vinden voor de boze pandemische wereld. Poëzie geraakt ook steeds sneller verlost van een stoffig imago want dat gewaad heeft het allang afgegooid: kijk daarom ook naar de interactie tussen poëzie en andere kunstvormen, in onze gemeente (verzen op kerkmuren en andere locaties), maar ook in de zomers van Watou b.v.

Carl De Strycker (Poëziecentrum Gent) neemt ons bij de hand en loodst ons langs de samenzang van gedichten van Peter Verhelst en de tedere breekbare poëzie van J.V. Neylen. Gewoon, omdat we na covid-19 écht willen weten hoe het met je gaat.

Locatie Sint-Martinuskerk, Dorp 1, 9830 Sint-Martens-Latem.

Moderator Bart Vandesompele.

Inschrijven via deze link is noodzakelijk.

Inkom €5 euro.

Plaats verzekerd voor wie vooraf betaalt op rekeningnummer BE90 8910 5403 1232 van de Cultuurraad, met de mededeling ‘Cultuurcafé Poëzie’.
Napraten kan aan de tafels van de cultuurraad op Latem Kermis 2021, site Tempelhof. De Cultuurraad Latem-Deurle trakteert u daar graag met een drankje.

Maximum 60 plaatsen.


Organisatie Cultuurraad Latem

12u00-17u00

Woef Walk
 

Wandeltocht door onze gemeente voor hondenbaasjes en hun trouwe viervoeters.

Deze editie organiseren Latem Kermis en Just Russel samen een leuke honden wandeling van 5 km en 9 km in de prachtige Latemse Meersen. Alle hondenliefhebbers & wandel enthousiastelingen zijn welkom. Op de eindlocatie worden drankjes, animatie en een speelweide voorzien. Vervolgens kan iedereen gezellig samenkomen in het dorp voor het optreden van Sam Gooris, voor hapjes, drank en andere gezellige activiteiten. Vergeet zeker niet je leiband en stapschoenen niet.

Gratis inschrijven (verplicht) voor de wandeling.

Organisatie Latem Kermis i.s.m. Just Russel

Locatie Start Latem Koutermolen - einde op het dorp aan de Oude Brouwerij 

13u00-14u00

Sportdemonstratie Latemse HIT

Nood aan een actieve pitstop in het Kermisweekend?
Op zoek naar die frisse geest? Dat start met een gezond lichaam.

HIT zorgt voor een opzwepende bootcamp aan de oevers van de Leie onder leiding van onze professionele bewegingscoach Sofie Hendrickx, ex-captain van de Belgian Cats en vaste personal trainer bij HIT.
Jong, oud, sportief of a-sportief, spring in je sportkleren en vervoeg team HIT.

Deelname gratis

Organisatie Latemse HIT

14u30-15u30

Kinderpopduo Blitz in concert

Pieterjan en Jens vormen al 10 jaar het kidspopduo "BlitZ".

Het entertainen zit hen al van jongsaf aan in het bloed.
De 2 kinderhelden leerden elkaar kennen als monitor op de plaatselijke speelpleinwerking waar ze de entertainment microbe al snel te pakken kregen. Hun allereerste zelfgeschreven lied "Badaboem" werd in 2008 even wereldnieuws toen hiphop-ster Usher voor z'n single "Make Love In This Club" precies dezelfde melodie gebruikte. Terwijl de jongens hun nummer eerder uitbrachten. De rest is geschiedenis. Het begin van een BlitZ verhaal met vele kids hits.

Ondertussen toeren Pieterjan en Jens al vele jaren Vlaanderen rond met interactieve kindershows en muzikale bandoptredens. Met hun snel meezingbare hits zoals "Tijd Voor Een Selfie" en "Jambolé!" die al op o.a. VTM Kzoom passeerden, bekoren ze het jonge volkje!

Organisatie Latem Kermis

16u

Theatercaravan 100 jaar Gezinsbond

Organisatie: Gezinsbond

Locatie: Grasplein vooraan aan de ingang van het gemeentehuis.

Straattheater: Rudi, een postbode gespecialiseerd in “trage post"

Speciaal voor de 100e verjaardag van de Gezinsbond verwachten we jou in het mobiele postkantoor van de Belgische Posterijen der Gezinsbond. Daar ligt heel wat flessenpost geduldig klaar voor aflevering. Sommige flessen met brieven wachten intussen al meer dan 20 jaar tot ze hun bestemmeling eindelijk zullen bereiken. Die bestemmeling, ben jij, de toevallige passant. Onze flessenpostbode Rudi spreekt voorbijgangers aan en bezorgt hen de trage post uit het verleden. Tegelijk verzamelt hij ook nieuwe boodschappen om met de trage post te versturen: voor (klein)kinderen, voor geliefden, voor verre naasten en voor naaste ‘verren’.  Kom zeker jouw wens voor de toekomst posten!

Rudi: “Mag ik mij even voorstellen? Ik ben een postbode gespecialiseerd in ‘trage post’. Ik werk nogal graag op ’t gemakske. Prior, daar doe ik niet aan mee. Ik bezorg mijn brieven van de ene generatie aan de andere en soms sla ik zelfs een generatie over. Kom dus zeker eens kijken of er hier iets ligt voor jou! En heb jij vragen, wensen of verlangens voor de toekomst? Breng ze maar binnen! Ik geef ze met veel plezier door!”

En we bieden nog meer!

Wil je graag van jouw gezin een gratis foto? Onze fotograaf staat klaar! Kinderen krijgen daarnaast een leuk hebbedingetje. En al jouw vragen over de diensten van de Gezinsbond worden met de glimlach beantwoord. Zeker meer dan de moeite waard om even halt te houden bij onze theatercaravan! Een interactief, humoristisch en aantrekkelijk feest voor al wie passeert.

17u00-18u00

Sam Gooris op Latem Kermis 2021

Het gras zal binnenkort binnen groeien, laat het maar groeien !

Beweging nodig? Wie doet er weer zijn basketsloefkes aan?
Al sedert het begin van de jaren '90 aan de top van de Vlaamse showbizz, en aangetrouwde telg van de familie Pfaff, maar nog steeds razend populair.
In 1992 behaalde hij zijn eerste grote hit: Marijke stond op nummer 3 in de toenmalige VRT-Top 30 en er werden 25.000 singles van verkocht, wat een gouden plaat opleverde. Andere hits van Gooris waren onder andere Kom m'n liefste meisje, Wully bully, Laat het gras maar groeien en Basketsloefkes, welke allemaal stuk voor stuk meezingers waren.

Ambiance man pur sang.

Sam Gooris Latem

19u30-21u30

In the Mood voor Latem - terug wegens niet weggeweest

Vierrrrde jaar op rij (luid roepend !), en de formule werkt: Latemse muzikanten en artiesten met een hart en boon voor Latem treden samen op en bezorgen ons een prachtige zondagavond. Wij weten al iets, maar de namen van de zangers die zullen deelnemen lossen we de komende maanden, met mondjesmaat.

In the mood Latem Kermis 2020

 

De eerste artiesten die we aankondigen, en we beginnen braafkes: Nils De Caster (viool/zang en nog veel meer), Vincent Goeminne (gitaar/zang), Gunter Callewaert (Hammond/accordeon), Ronald Vanhuffel (Cajon-drum/percussie), Serge Hertoge (gitaar), Serge Bakker (bas). Zang krijgen we van Carlah, Jill Shaw (o.v.) en het dorpsicoon Coco Daskalides (Route 66 weet je wel, en nog veel meer)

Organisatie: Latem Kermis/Serge Bakker

22u00 - 24u

Dirk Stoops toegevoegd aan het programma!

U dacht dat we geen Dirk Stoops gingen programmeren op LK21?

Wel hij is er toch en wel op zondagavond, niet na het vuurwerk want er is dit jaar geen vuurwerk, maar wel na In The Mood, om in de "mood" te blijven dus.
Dirk Stoops met de rug naar de Leie op een podium met een nieuwe locatie - dat moet je gezien hebben.

23u30 - 01u

Einde voorzien rond 01u

Kassa dicht om 00u

Bar gesloten om 0u30