Zondag 25/8 - VOOR GROOT EN KLEIN

10u30-11u45
Cultuurcafé

Latem kermis op zondagmorgen? Dat is starten met een Cultuurcafé! Dit jaar met Michel Flamme, Sophie Martens en Wim De Prez (van links naar rechts). Over Latemse kunst en met een Q&A.

Organisatie: Cultuurraad

Locatie: Raadszaal - Gemeentehuis

Inschrijven: graag via de volgende link

Over Michel Flamme (links op de foto)

Het werk van beeldend kunstenaar en architect Michel Flamme vindt zijn oorsprong in de etskunst maar voortdurend gaat hij op zoek naar vernieuwing en zowel technisch als inhoudelijk verkent hij steeds de grenzen van zijn verbeelding. In zijn nieuwste reeks beelden, tekeningen en collages krijgt een vreemde ornithologische wereld stilaan vorm.

Over Sophie Martens (midden op de foto)
Sophie Martens (1961) is autodidact en schildert sinds 1997 professioneel.

Zij bracht haar jeugdjaren door in de schaduw van het grote witte huis van haar grootouders, in de Pontstraat en zat op de banken bij juffrouw Marja, in het Sint Jozef-schooltje. Via een ommetje langs Gent in Parijs is zij vandaag weer thuisgekomen en woont nu in de Leiehoek.

Zij legt alledaagse taferelen vast en zoekt daarin naar wat ze het ‘overgebleven beeld’ noemt. Het beeld dat wordt bepaald door vragen over de eigen plaats in de wereld, door de twijfel over een samenleving waarin alles gedefinieerd lijkt. Het resulteert in een soort droombeelden, bijna déja-vu situaties. Alles lijkt vertrouwd, maar je kan het niet duiden. Zij probeert de verborgen beelden die in elk van ons schuilen aan te raken. Vandaag is ze gefascineerd door de Leie en de natuur.

Over Wim De Prez (rechts op de foto)
De Latemse kunstenaar Wim De Prez volgde een niet-alledaags parcours van textielingenieur over trompe l'oeil schilder tot beeldhouwer en werkt met de allernieuwste technologie en trok met zijn origineel kleurgebruik zelfs de aandacht van Pantone, de wereldvermaarde specialist op het vlak van mode- en designkleuren.

Wim De Prez ontwikkelde zijn eigen taal als schilder, kleurrijk werk over imperfecte creaturen.  In 2011 creëerde hij ‘Chuck’, zijn eerste gesculpteerde beeld. Daarna volgden gekke figuren als ‘Happy Luke’, ‘Miss Mars 2962’ of ‘Green Sucker’.

De beelden situeren zich ergens tussen de fantasiewereld van Jeroen Bosch en de beelden van Niki de Saint-Phalle. Er zit wel degelijk een scherp kantje aan. Wie wil, kan er bepaalde dieren in zien – vogels, olifanten, …. zij het altijd met een ‘hoek af’. Ze hebben een pluimstaart én een rattenstaart, ze kijken scheel, ze hebben ze één klauw en één Donald Duck poot, het aantal vingers klopt niet, of zien eruit alsof ze ergens tegenaan zijn gelopen.

Het is De Prez’s manier om het dwingende schoonheidsideaal, de norm waarbij alles correct en perfect symmetrisch moet zijn, te bekritiseren. ‘We kunnen blijkbaar niet meer leven met een vleugje imperfectie. En toch vinden mensen mijn beelden schattig en mooi.’ De sculpturen worden gemaakt met 3D-software, en geprint met een 3D-printer.

Wim De Prez leeft en werkt in Deurle, waar ook zijn atelier is. Naast het maken van sculpturen en schilderijen werkt Wim De Prez ook in opdracht.

11u45 - 12u45

Aperitief Over De Grenzen

Elk jaar plaatst men bij 11.11.11 één land centraal en dit jaar is dat Iran.

Nadiya (Sareh) Mehdizadeh live - Iraanse liederen met Vlaamse touch

Het wordt een hele leuke activiteit met zang, hapjes, drankjes en veel vriendschap. 

Afspraak in de tent in de boomgaard

Initiatief 11.11.11 werkgroep Latem-Deurle


16u00-17u00
Raf Violi Discoshow

Raf Violi Discoshow

De coolste DJ van het land,
schuif tafels en stoelen aan de kant!
Vette hits en maffe moves,
Kids getting into the groves!
Klik klik klik en kijk eens rond,
Deze partymaker boek je terstond!

Organisatie: Gezinsbond
Locatie: Feesttent Dorp
17u30-19u00
In Concert: The Fancy Sisters

Voor de eerste keer op de "new style" Latem kermis: het niet-te-missen travestieconcert van The Fancy Sisters. Kom langs en geniet van het optreden van Lolita-Lo, Princess Miley en Lana Summer - de ideale start van een warme zomerse zondagavond 25/8 op Latem kermis !

Locatie: Feesttent Dorp
19u-20u30
In The Mood - Latemse muzikanten treden op

Voor wie er vorig jaar bij was (toen op vrijdagavond, nu op zondag), iets om niet te missen - éénmaal per jaar krijg je deze verzameling aan talent ook samen op één podium - namen maken we later bekend maar Latemnaar Martijn Bal (o.a. Skyblasters, Dinky Toys, Tio Pepe & The Bordellos) coördineert opnieuw net als vorig jaar. Met gastoptredens van Jill Shaw, Carlah, Erwin de Keyzer, Karlijn Sileghem en misschien nog een verrassingsact :-)

20u30-21u15

Sportshow Latemse kampioenen

met muziek (concept Laatste show)

Organisatie: Kermiscomité i.s.m. journalist Tom Boudeweel (te bevestigen)

21u45-22u00
Diervriendelijk vuurwerk/lasershow

Elk jaar iets anders, elk jaar iets beter, dit jaar een diervriendelijk vuurwerk/lasershow. Wij proberen ons daar iets bij voor te stellen dus alle info is welkom. Want alles wat beter kan, verdient een kans (meer info volgt later).
Muzikaal ondersteund vanuit onze headquarters in de tent :-)
Waarom nam het College deze beslissing?
Gewoon vuurwerk is sedert kort nergens meer toegelaten in Vlaanderen. Het College van Burgemeester en Schepenen heeft voordat deze maatregel overal in voege treedt hier eerder initiatief in genomen.
Het diervriendelijk vuurwerk dat we nu aanbieden is een combinatie van vuurshow + lasershow op aangepaste muziek, die zowel door de boxen van de kermis als extra boxen zal te horen zijn.
De lasershow zal getoond worden vanaf de overzijde van de Leie. Het publiek dat zich op Latem Kermis bevindt zal kunnen genieten van de lasershow, voornamelijk als ze aan de kant van de steiger staan (niet op de steiger) en aan het grasveld aan het Tempelhof. Verder weg zal er minder genoten kunnen worden van de show.

't Is maar dat je het weet - kom op tijd, drink een aperitief, geniet van de sfeer en kies een mooi plekje uit voor alles losbarst om 21u45 !

Locatie: boorden van de Leie, achter het Gemeentehuis
22u00-23u30
Wim&Charles in Concert op Latem kermis

Terug van even weggeweest, maar weer een ambiance groep op Latem kermis met een stevige band en een hart voor ons dorp - met o.a. Charles van Domburg en Wim Soutaer, da's twee keer vuurwerk na het vuurwerk - of na het vuurwerk moet het vuurwerk nog beginnen - of zoiets :-)
23u30
X-tof - DJ Topradio