Zondag 28/8/2022 - VOOR GROOT EN KLEIN

Locatie van alle activiteiten

feesttent op het dorp
(tenzij anders vermeld)

Doorlopend

Expo Valeer Verbeken

Crypte gemeentehuis Latem
 
Organisatie Latemse Kunstkring

10u30 - 12u00

Open repetitie met het kamerkoor Cum Gaudio o.l.v. Rachel Perfecto Lanceringsmoment Latems Kunstenaars Forum

Organisatie Cum Gaudio
Locatie Kerk

In 2000 werd het “jongerenkoor” omgevormd tot een kamerkoor met een typische bezetting van een viertal zangers per stemgroep. Het koor maakte de keuze om zich toe te leggen op de vertolking van koormuziek uit de renaissance en vroegbarok. Sinds augustus 2019 wordt het kamerkoor Cum Gaudio geleid door Rachel Perfecto.
Cum Gaudio verzorgt gewoonlijk een 5-tal optredens per jaar. Op het programma van dit najaar staan een deelname aan de koorwandeling “Gelukkig zijn”, georganiseerd door Koor en Stem.

Contact Wie geïnformeerd wil zijn van de optredens van Cum Gaudio, of – meer nog – wil aansluiten bij het koor, neemt best contact op met Jan Milh, voorzitter, tel. 09 282 85 78, jan.milh@pandora.be

10u

Cultuurcafé Lanceringsmoment Latems Kunstenaars Forum

Organisatie Cultuurraad
Locatie Site Tempelhof

Latems Kunstenaars Forum is een initiatief van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid (GRC of Cultuurraad) en richt zich op het samenbrengen van alle kunstenaars die actief zijn in onze beide dorpen. 
Het idee bestaat al langer maar door covid liep alles wat vertraging op. Nu mikt de Cultuurraad op een eerste grote bijeenkomst, nl. een gratis brunch, op zondag 28/8/2022 van 10u30 tot 12u30 op Latem Kermis 2022, op het tijdstip van het jaarlijkse Cultuurcafé. Locatie: in de boomgaard van het gemeentehuis.
De Cultuurraad en de gemeentelijke cultuurdienst zouden het fijn vinden jullie tijdens de brunch aan de boorden van de Leie te mogen ontmoeten.
 

Waarom dit initiatief?
Deels op vraag van de kunstenaars zelf zoeken we naar een plek, een forum om elkaar te leren kennen en elkaars kennis en creatieve spinsels te toetsen bij collega’s. We kiezen voor een informeel kader, zonder zware structuren, maar gericht op een open, ongedwongen samenkomst waar een gesprek mogelijk is. Dit moet groeien vanuit jullie als kunstenaars zelf, en is ook niet beperkt tot één specifieke kunstvorm of -richting. Zowel literatuur, beeldhouwwerk, fotografie, cartoonisten, ontwerpers, video, de makers industrie kunnen samen zoeken naar manieren om impact te hebben, inspireren en motiveren – om in het huidige Latem en Deurle een nieuwe wind te laten waaien door de geschiedenis van het kunstenaarsdorp.
De ambities zijn groot, maar deze ontmoetingsplaats kan ook de actieve kunstenaars (professioneel of in bijberoep) op een structurele manier in contact brengen met het groot publiek door regelmatige bijeenkomsten, een echt cultuurcafé, een panelgesprek, een vernissage.


Wil u meer weten, of uitgenodigd worden door initiatiefnemer Cultuurraad Sint-Martens-Latem? Stuur dan een e-mail naar bart.vandesompele@telenet.be 

11u45 - 13u00

Aperitief zonder grenzen

Organisatie 11.11.11

Optreden van de groep Urga

URGA zorgt al 22 jaar voor de warme sfeer van een echt Slavisch feest. De aanstekelijke gezelligheid eigen aan de Oost-Europese cultuur brengen we uiteraard mee.
Met zang en klanken van virtuoze viool en accordeon laten wij de meest aanstekelijke muziek  uit de Balkan, Hongarije, Roemenië en vooral Oekraïne horen.

14u00

Woef Walk i.s.m. Just Russel

 

14u00

Latem kermis op zondag is een gezinsdag die voor de eerste keer nu ook openstaat voor de Latemse sport- en cultuurverenigingen die zich aan hun dorpsgenoten willen voorstellen.

Elk doet dat op zijn/haar eigen manier!

7 sportclubs geven op podium en plankenvloer voor het podium het beste van zichzelf: judo, shinkendo, bowl inn, badminton, Tweety, Sportac 86/ropeskipping, aikido, Turnclub T.O.L. en Dansstudio EDG

Latems Creatief toont kalligrafisch werk.

 

16u00

Kindertheatervoorstelling "Koning zonder kroon"

Organisatie Gezinsbond

Locatie Raadzaal

De Koning zonder kroon

Wie op zoek was naar een koning zonder kroon, stop met zoeken, want je kan hem ontmoeten op zondag 28 augustus op Latem kermis. De Gezinsbond nodigde daarom Poppentheater Ellebieke uit vanaf 16u.

Over een koning die zijn kroon verliest en dus volgens zijn vrouw geen koning meer kan zijn!

Deze familievoorstelling is voor iedereen vanaf 4 jaar, maar ook voor de papa’s en mama’s, en de koningen en koninginnen van het gezin!

 

We mochten alvast even meeluisteren…!:

KONINGIN: Wat komt u doen?

KONING : Doen? Wat zeg je nu ? Ik woon hier toch!

KONINGIN : Maar wie bent u dan?

KONING : Ik ben de koning. Ik ben je eigen man.

KONINGIN : Gut ja, nu zie ik het, waarom heb je je kroontje niet op ?

KONING : Oooh. Ik ben mijn kroontje verloren.

KONINGIN :

Verloren, alles goed en wel, maar dat kan natuurlijk niet.

Een koning moet nu eenmaal een kroon hebben.

Een timmerman heeft een hamer. Een clown heeft een rode neus.

En een koning heeft een kroon ! Zonder kroon kun jij mijn koning niet meer zijn. Dan moet je maar ergens anders gaan wonen.

Daardoor rolt ie van het ene avontuur in het andere ........

Met als spelers: Jo Bultheel, Martin Desmet, Chris Dhaene – meer info: www.ellebieke.be

Poppentheater Ellebieke leeft en werkt en woont in Deerlijk. Al meer dan 15 jaar geleden verkochten Martin Desmet, Chris Dhaene en Jo Bultheel hun ziel aan het figurentheater. Het resulteerde in 6 mooie voorstellingen. Ze speelden zelfs met de toestemming van schrijvers als Marc de Bel en Henri Vandaele.

18u30

Isabelle A & Daelman

10 tal albums later, en weer volop op de radar sedert Liefde voor Muziek, maar vooral iemand uit onze regio. Eerste hits begin jaren 90 en nooit echt weg geweest – faut le faire.

Van de Muide naar de wereld, het is een tocht maar die stopt nog lang niet !


Isabelle A en Daalman schitteren op het podium van Latem Kermis op zondag 28 augustus 2022. Deze Gentse topper brengt de talloze hits mee en “Denkt teveel” - zoals de meesten onder ons ondertussen 
Gewoon genieten dus en erbij zijn is de boodschap: Isabelle A en haar partner (ook in real life trouwens) ontketenen storm en ambiance vanaf 18u30. Zondag 28/8/22. Save-the-date.

20u00

The A ties | Kurt Burgelman & Co

Iedereen die de jaren ’80 heeft meegemaakt, kijkt met nostalgie terug naar een decennium van hoop en schitterende muziek. Fluo aerobic-outfits en (gescheurde) jeans vol buttons bepaalden het straatbeeld.

New wavers in lange grijze jassen en gegespte puntschoenen föhnden hun haar bij dezelfde kappers als de hairband-rockers.

De hits van Prince, Madonna, Depeche Mode, Duran Duran knalden in toen nog niet zo gelimiteerde decibels uit de boxen. In de jeugdhuizen draaiden we The Clash, en Nik Kershaw… we slowden voor het eerst op Frankie goes to Hollywood en headbangden met Bon Jovi en Van Halen.

 The A-ties neemt je weer mee naar deze prachtige tijd. Giet daar nog de aanstekelijke saus over van Kurt Burgelman, Gents boegbeeld die de term “biezebaaze” een andere definitie gaf. Tja, volle back energie en ambiance op ons Groot Podium.

Leg dus je rubiks kubus langs de kant, haal je zweetbandjes en Millet-jas uit je zolderkast, trek je Dr. Martins aan, spring op je BMX en reis met ons back to The A-ties!

22u

DJ Dirk Stoops

Blonde Gentenaar pure sang! Heeft al vroeg door dat de chemielessen op het St.-Lievenscollege meer muzikale dan wetenschappelijke chromosomen aanmaken. Pas 16 en dan al de favoriete school-dj op alle Gentse t.d.'s en parochiezaal feestjes.

Zijn eerste radiostappen zet hij jaren later bij o.m. Radio Tequila en Radio Go. Sinds 1991 aan de slag als muzieksamensteller bij Studio Brussel. Als producer van het immens populaire "Hallo Hautekiet" kaapt hij er de Radio Persprijs weg.

Als DJ start hij met succes "De Afrekening" en later de "Was het nu 70,80 of 90"-fuiven op, inmiddels uitgegroeid tot onevenaarbare partyconcepten, waarvan de versie "80,90 of 2000" het logisch vervolg is.

Een vorm van erkenning en dat vinden ook vele organisatoren, want sinds jaren prijkt hij op de affiche van tal van grote zomerfestivals (Suikerrock, Marktrock Leuven, Lokerse Feesten, Festival Aan Zee, Masters@Rock, Genk On Stage, Marktrock Poperinge, Gladiolen ,Repmond Rock, Rock Zottegem, Boerenrock, Pukema Rock, Student Kick-Off, Zeverrock, Nachten van de Jukte, Wild In ’t Park, Hee Tervuren, Polé Polé,…).

Hij deelt er o.m. de mainstage met grote namen als Simple Minds, Alice Cooper, Grace Jones, Suzanne Vega, Deep Purple, Bob Geldof, Joe Cocker, Lauryn Hill, The Sisters of Mercy, Kaiser Chiefs, Sting en vele anderen.

Zijn jaarlijkse onevenaarbare party op het St Baafsplein tijdens de Gentse Feesten lokt steeds een waanzinnig dansende massa.

23u30-01u00

DJ Niels Colson

Fulltime vader van 2 zonen, gelinkt aan FC Latem en daarnaast nog fulltime ondernemer, én bekende DJ op grotere festivals onder een alter ego, bij ons op Latem kermis op zondagavond 28/8. Bezige bij dus en van vele markten thuis. Hoog tijd voor een podiumplaats bij ons in de line-up. Niels neemt die avond het stokje over van Dirk Stoops.

Ik doe een voorspelling, deze Niels C wordt dé ontdekking van deze editie Latem kermis - u komt toch ook?

Sam Gooris Latem

23u30 - 01u

Einde voorzien rond 01u

Kassa dicht om 00u

Bar gesloten om 0u30