Vrijdag 20/8/2021

Locatie van alle activiteiten

Tempelhof + feesttent op het dorp
(tenzij anders vermeld)

 

17u00

 

Opening Tempelhof Open Air

Start Latem Kermis met aperitief

Tempelhof Open Air - Verrassende opening van Latem Kermis

2021. Zomer. Latem Kermis. Na de onzekerheid of alles kon doorgaan kunnen we met groot enthousiasme aankondigen dat we het startschot geven op vrijdag 20/8/2021 vanaf 17u. Wat en hoe houden we nog even geheim !

Spannend toch? Tempelhof Open Air wordt iets leuks, aangenaam en voor iedereen wat wils. Hou zeker de vrijdagavond vrij om een kijkje te komen nemen.  Eén tip van de sluier: het wordt iets wat perfect past op de prachtige site van het Tempelhof. Die ondergaande zon boven de Leie zal er een mooi dekentje over leggen.

Iets om naar uit te kijken !

17u00 - 01u

Tempelhof Open Air -  Latem Kermis 2021

Organisatie Jeugdhuis & Partners (meer details volgen)

 

19u00-20u00

Belang van lokale economie? Nood aan een structurele basis.

Neen we gingen het niet opnieuw over covid-19 hebben maar nood breekt wet. Dus kijken we naar de toekomst? Hoe pakken we de impact aan van onverwachte natuurfenomenen en situaties die ons overkomen, zoals pandemieën of overstromingen. Niet zo lang geleden hadden we te maken met de Leie die overstroomde. De cijfers tonen aan dat de lokale middenstand in onze gemeente afgezien heeft. Verplichte sluitingen, minder klanten die langskomen. En dan hebben we het vaak te weinig over onze bedrijven die zich moesten aanpassen aan veranderend consumentengedrag.

 

Welke rol kan het lokale beleid daarbij spelen? Kunnen organisaties zoals Unizo of anderen daarbij meehelpen het beleid te vormen en ondersteunen? Of is het ieder voor zich, gemeente per gemeente? Liggen hier de kiemen van intergemeentelijke samenwerkingen? Ook om samen de handen in elkaar te slaan? Consumentengedrag is immers vaak niet te vatten binnen de grenzen van één gemeente.

Twee experten gaan in gesprek. Hans Van Hooland werd tijdens corona Schepen van o.a. lokale economie en kreeg meteen een grote uitdaging op het bord. Jos Vermeiren is Algemeen Directeur van Unizo Oost-Vlaanderen en de man van de cijfers. We gaan vergelijken en kijken hoe het beter kan. Moderator is Bart Vandesompele (LBF)

Locatie unieke kader van Sint-Martinuskerk in Latem (max 60 pp).

Wees op tijd, God houdt niet van laatkomers :-)

Vooraf inschrijven via deze link

Organisatie www.laethembusinessfriends.be

20u00

Biljarttornooi Beker van de burgemeester

Locatie Wijkcentrum Oase

14u00 - 18u00

Fototentoonstelling: Door het oog van de lens

Organisatie Fotoclub Latem
Locatie Crypte Gemeentehuis

Fotograferen doe je met een “schaar”, een “raam” en een “gom”.

Met de “schaar” knipt de fotograaf een minuscuul stukje tijd uit het leven, bevroren voor eeuwig – of tot zolang de afdruk de tand des tijds overleeft.

Met het “raam” sluit hij alles wat erbuiten ligt uit de foto. Je kan niet weten wat er naast de foto gebeurt – en hier heeft de tand des tijds geen vat op.

Met de gom worden stukjes van het beeld onscherp, wazig of donker. Je kan het wel zien, maar je let er niet meer op.

Op die wijze ontstaat een aparte wereld, los van de werkelijkheid, ook al lijkt het er op het eerste gezicht echt. Deze aparte wereld is deze waarmee de fotograaf een sfeer, een gevoel, een suggestie, een verhaal of een associatie oproept. Deels is dit het werk van de fotograaf, maar deels dit van de kijker.

Genieten van een foto doet de kijker op zijn eigen wijze, door met zijn ervaring in dialoog te gaan met hetgeen de fotograaf voorlegt.

Het is een aangename verpozing tussen het rumoer van de Latem Kermis.