Zaterdag 26/8/2023 - VOOR ALLE LEEFTIJDEN

Locatie van alle activiteiten

Site Tempelhof - feesttent en podium op het dorp
(tenzij anders vermeld)

14u00

Kaartersnamiddag
 
Organisatie Koeken Troef voor Latemnaars (organisatie kaartersclub) (tot 17u)

16u00

Kermiszaterdag 26 augustus Raadzaal 16 u. Frank De Gruyter, “Vertellingen uit 1001 nacht”
 

Latemse rasverteller en verhalenspeler, Frank De Gruyter, is een echte taalkunstenaar. Zijn instrument is zijn stem, waarmee hij de luisteraar boeit, aan het lachen brengt, ontroert en meevoert in zijn verhalen. Hij bewerkt bestaande teksten of schrijft eigen materiaal.
De vertellingen van 1001 nacht komen uit het Midden-Oosten.
In een van die verhalen wordt koning Sjariaar door zijn vrouw bedrogen. Gek van verdriet besluit hij haar te doden. Vanaf dat moment kiest hij elke dag een nieuwe bruid, die dan de volgende ochtend (vóór zij de kans kreeg hem te bedriegen) gedood wordt. Sjeherazade, de dochter van de grootvizier, kan het vermoorden van zoveel onschuldige jonge vrouwen echter niet langer aanzien en vraagt aan haar vader om haar als bruid te schenken aan Sjariaar.

Tegen de zin van haar vader staat Sjeherazade erop om de nacht met Sjariaar door te brengen, want zij heeft een plan ...
Wat dat plan is, komen we te weten tijdens de voorstelling, die bedoeld is voor een ruim publiek, zeker niet alleen voor senioren!


Wees er snel bij en schrijf vóór 12 augustus - Inkom € 10 p.p., drankje inbegrepen; om organisatorische redenen vooraf te betalen tegen 12 aug. op rekeningnummer BE04 8910 5410 8731 van de Latemse Seniorenadviesraad, met vermelding van: uw naam/namen + 1001 nacht


Info: info@seniorenraad-latem-deurle.be of via gsm nr. voorzitter 0478/68 33 00

17u00

BBQ van het jaar voor alle inwoners

Schrap maar alle niet-Latem kermis activiteiten die zaterdagavond van Latem kermis. Daar komt de Dorps BBQ aan, en naar het voorbeeld van Barcelona of andere initiatieven willen we gaan voor een maximumaantal aanwezige dorpsgenoten.

Verschil met vorig jaar? Nog meer sfeer, en dat we er al aan beginnen rond 17u met het aperitief.
Vanaf 17u30 - 18u kan het eten beginnen 

Inschrijven en betalen via onze webshop

AMBIANCE VERZEKERD

Prijs € 25 per persoon | € 15 kinderen tot 12 jaar

Organisatie FC Latem

19u00

Soulmatic9
 
9 ervaren muzikanten - soul met een "soul" - met veel noten op hun toeter, meer moet dat niet zijn om het vleseke van de DorpsBBQ vlot te laten verteren. Alle gekheid op een stokje als het ware: een dolenthousiaste 9-koppige feel good band met leadzanger en twee leadzangeressen.
De band is ontstaan in januari 2019 door een droom om een vrolijk maar goede band samen te stellen met blazers. De naam Soulmatic 9 is niet zozeer gekozen vanwege hun overwegend soul-repertoire maar vooral omdat ze muziek willen brengen met een ziel.
Naast de tijdloze soul klassiekers van o.a. Blues Brothers, Tina Turner, Aretha Franklin en James Brown brengen deze 9 soulmates ook funk, disco, dance, pop & rock. Denk aan internationale covers van ABBA, U2, Meatloaf, Shania Twain, maar ook lokale helden Clouseau, Natalia, Sergio en Axelle Red. Wat stevigere nummers graag?
Ook bands als Black Crowes passeren de revue!

20u30

Pussy Willow maakt Tempelhof onveilig

Wie ambiance zegt, zegt coverbands. Wie ambiance zegt, zegt St. Baafsplein op de Gentse Feesten ! En dat wij op LK23 dan nog de "wijste" coverband uit Gent en verre omstreken hebben kunnen boeken voor onze kermis, jawadde dadde !! Coverband “Pussy Willow” brengt jullie in hoog tempo een wervelende show met “all-time” pop, rock & dance songs van vroeger en nu. De groep bestaat uit drie broers, een bassende virtuoos, een Italiaans drumwonder en vier verleidelijke, sexy danseressen.

Donkere kroegen, immense festivalpodia, al uw events én private party’s, deze negen “Pussy’s” deinzen voor niks terug! Beleef de “Pop-Rock-Rollercoaster”, de “Can’t-Stop-Dance-experience”, gedrenkt in pure originaliteit, gecoverd in ware showcasestijl.

Come Cover Me!

22u

DJ Franky

The stage is yours, Franky, dit jaar kijken we uit naar jouw show, de afgelopen jaren lukte het net niet.
Deze internationale topper heeft zijn link met onze gemeente, maar dat is een mooie bijzaak. Belangrijk is waar deze Gentenaar voor staat: ambiance, een vleugje techno en een schat aan ervaring.
Muziek spelen om mensen gelukkig te zien op de dansvloer, daar gaat ie 300% voor. Dat treft ! Wij ook !
Speelt op festivals, RetroMasters, Lokerse feesten, houdt van 90's, Zomerfestivals, Nederland, Duitsland, UK. Stond samen met Regi op het podium, en maakte naam in de Zillion, euh…? ja dat moeten we zien natuurlijk op het grote podium van LK23.

Bestaat er zoiets als blauwe nachten? Kom het zelf meebeleven.
Meer weten? Fasten seatbelts en neem hier een kijkje

23u30

Crazy Sir G

Hopla zeker ? Wat kan een mens meer zeggen? Serge is terug en sluit onze zaterdagnacht af. No words, only music and ambiance! Serge is terug, terug van weggeweest sinds 2018, en dat nu op een Groot Podium. In 2018 scheurde hij de ligamenten in zijn enthousiasme. Nu is de dokter nabij. Contractueel. Wie hem niet kent, die zal hem na 26/8 niet meer vergeten.

Bereid uw danspasjes al maar eens voor.