Zaterdag 21/8/2021 - VOOR ALLE LEEFTIJDEN

Locatie van alle activiteiten

feesttent op het dorp
(tenzij anders vermeld)

14u00 - 18u00

Fototentoonstelling Door het oog van de lens

Organisatie Fotoclub Latem
Locatie Crypte Gemeentehuis

Fotograferen doe je met een “schaar”, een “raam” en een “gom”.

Met de “schaar” knipt de fotograaf een minuscuul stukje tijd uit het leven, bevroren voor eeuwig – of tot zolang de afdruk de tand des tijds overleeft.

Met het “raam” sluit hij alles wat erbuiten ligt uit de foto. Je kan niet weten wat er naast de foto gebeurt – en hier heeft de tand des tijds geen vat op.

Met de gom worden stukjes van het beeld onscherp, wazig of donker. Je kan het wel zien, maar je let er niet meer op.

Op die wijze ontstaat een aparte wereld, los van de werkelijkheid, ook al lijkt het er op het eerste gezicht echt. Deze aparte wereld is deze waarmee de fotograaf een sfeer, een gevoel, een suggestie, een verhaal of een associatie oproept. Deels is dit het werk van de fotograaf, maar deels dit van de kijker.

Genieten van een foto doet de kijker op zijn eigen wijze, door met zijn ervaring in dialoog te gaan met hetgeen de fotograaf voorlegt.

Het is een aangename verpozing tussen het rumoer van de Latem Kermis.

14u00

Kaartersnamiddag

Sint-Martens-Latem is een kaartersgemeente! U wist dat niet? Wij natuurlijk wel. De bloeiende vereniging Latem Troef speelt zijn troefkaart uit op Latem kermis.
Kaarten tot 17u, nadien is het aperitiefmoment dus wees er zeker bij of kom eens langs.

Inschrijven kan bij Latem Troef, of bij de leden.

Organisatie Kaartersclub Latem Troef

16u00

Liefdesverhalen (Frank Degruyter)
 

‘Floris en Blancefloer’, ‘Paris en Helena’ en ‘Romeo en Julia’ zijn drie klassiekers uit de wereldliteratuur. Klassieke verhalen waarvan je toch zelden het verloop kent of de ontknoping. Frank stopt deze verhalen in een nieuw kleedje. Hij doet dat met heel veel respect voor de basistekst maar toch speelt hij met taal en tekst dat het een lieve lust is. Het gaat tenslotte om liefdesverhalen. ‘In de Wolken’ van Frank Degruyter is Verteltheater  vol spanning, humor en romantiek. Voor fijnproevers !

Organisatie Seniorenraad i.s.m. Latem Kermis
 
Locatie Kerk van Latem

 

18u00

Barbecue
 
Organisatie Koninlijke Harmonieorkest Willen Is Kunnen
 
Locatie Lokaal Kortrijksesteenweg
 
Verplicht inschrijven via https://www.harmonieorkest-latem.be

 

19u00

Back in Town – Studio Black and Round - (Round 1)

Golden 60’s en 70’s toppers met DJ Martin Van Eetvelde

Heeft u ook die nostalgische reflex naar vinylplaten en het fantastische geluid dat platendraaiers voortbrengen? Dan bent u hier aan het juiste adres ! Martin Van Eetvelde brengt ons terug naar de tijd voor de digitale dragers. Unieke belevenis !

Organisatie Latem kermis
22u00
Olivier Laurent is back!
 
In 2019 nog op maandag, maar nu naar het hoofdpodium van Latem kermis op zaterdag 22/8 !
Voor hem een plek waar hij zich als een vis in het water voelt, en dan nog in "zijn" St Martens-Latem. Vanaf 22u.

Olivier Laurent werd geboren in Brussel, maar groeide op in het Gentse (Latem) en is een grote ster in de franstalige wereld van de showbusiness. Hij is meer dan een stemmen imitator, hij is ook een getalenteerd zanger, stand-up comedian en vooral entertainer. Doe jouw ogen dicht en luister en je hoort Jacques Brel op het podium. Fenomenaal.
Met zijn expressief gezicht krijgt hij het publiek meteen op z’n hand. Hij plooit, trekt en spant totdat hij een waarheidsgetrouwe, maar met een flinke knipoog, imitatie kan neerzetten. Zijn imitatie van Mick Jagger en Louis Armstrong zijn hilarisch, net zoals zijn imitaties van ‘apotheker’ Johan Museeuw en minister Michel Dardenne.
Zijn repertoire is heel uitgebreid: van Gilbert Bécaud, Eros Ramazzotti over Andrea Boccelli en André Hazes tot Joe Cocker. En zelfs Arno Hintjens is niet veilig voor Olivier Laurent.

23u30-01u

Einde voorzien rond 01u
Kassa dicht om 00u
Bar gesloten om 0u30